Fostul preşedinte american Jimmy Carter a fost spitalizat în vederea unei intervenţii medicale la cap, în urma unor căzături recente, a anunţat fundaţia care-i poartă numele, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jimmy Carter a fost ”internat la Emory University Hospital (luni) după-amiaza în vederea unei intervenţii vizând să slăbească presiunea pe creierul său cauzată de o sângerare care a avut loc în urma recentelor sale căzături”, a precizat aceeaşi sursă, adăugând că operaţia era prevăzută marţi.

”Preşedintele Carter se odihneşte confortabil, iar soţia sa Rosalynn este împreună cu el”, a precizat fundaţia.

Jimmy Carter a fost spitalizat la sfârşitul lui octombrie în urma unei fracturi de bazin cauzate de o cădere la domiciliu. Fundaţia sa a catalogat fractura drept ”uşoară”.

Primul preşedinte american din istorie care atinge vârsta de 95 de ani, Jimmy Carter s-a rănit la cap la 6 octombrie, tot căzând la domiciliu.

Fostul preşedinte democrat (1977-1981) a fost, cu toate acestea, foarte activ pe un şantier umanitar de a doua zi, cu faţa tumefiată şi acoperită cu un pansament ce ascundea 14 puncte de sutură.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.