Fostul preşedinte Jimmy Carter, care are 99 de ani şi se află în îngrijire în ospiciu, este aşteptat să participe marţi la o slujbă de omagiere la o biserică din Atlanta pentru regretata sa soţie Rosalynn Carter, care a murit la vârsta de 96 de ani pe 19 noiembrie, a anunţat luni biroul său, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trupul fostei prime doamne a SUA va fi depus luni, oferindu-le americanilor şansa de a aduce un omagiu femeii pe care soţul ei o numea "o extensie a mea."

Preşedintele american Joe Biden şi vicepreşedintele Kamala Harris, fostul preşedinte Bill Clinton şi fostele prime doamne Hillary Clinton, Laura Bush şi Michelle Obama sunt, de asemenea, aşteptaţi să participe la slujba de marţi.

Rosalynn Carter a murit la scurt timp după ce a intrat în îngrijirea unui ospiciu la domiciliul său din Plains, Georgia, alături de soţul ei, un democrat care i-a dat soţiei sale o voce proeminentă în timpul preşedinţiei sale din 1977-1981 şi a susţinut apărarea ei în cauza sănătăţii mintale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.