Preşedintele american Joe Biden şi Prima Doamnă Jill Biden au vizitat Children’s National Hospital, la Washington, decorat cu mai mulţi brazi de Crăciun, unde au citit, pe rând, poveşti de Crăciun unor copii bolnavi, aşezaţi în cerc în jurul lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între poveştile citite de cuplul prezidenţial vineri s-a aflat şi ”The Snowy Day”, despre aventurile unui băieţele, Peter.

”Crăciun fericit şi sărbători fericite tuturor!. Vă mulţumesc că aţi venit să mă ascultaţi, în timp ce preşedintele îmi ţine cartea”, a declarat Prima doamnă cu umor.

”Este treaba mea”, i-a răspuns şeful statului.

În afară de lectură, Jill şi Joe Biden au discutat în privat cu câţiva copii şi familiile lor.

Ei au mulţumit, de asemenea, personalului şi medicilor.

Cititul de poveşti de Crăciun unor pacienţi nu este o noutate.

În realitate, este o veche tradiţie, de peste 80 de ani, lansată de către Bess Truman, soţia preşedintelui Harry S. Truman, care a vrut să aducă bucurie copiilor prea bolnabvi să sărbătoească Crăciunul acasă, în familie.

Anul trecut, Joe Biden a devenit primul preşedinte american care însoţeşte Prima Doamnă la acest eveniment.

”Este atât de important pentru toate familiile noastre, copiii noştri, personalul nostru, pentru că ei se confruntă cu noi provocări. Abia aşyteptăm să vă revedem la anul”, le-a spus în faţa presei preşedintele spitalului, Kurt Newman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.