Jihadul Islamic a publicat luni o înregistrare video de circa trei minute în care apare în viaţă un israelian, unul dintre cei 132 de ostatici care ar mai fi încă reţinuţi în Fâşia Gaza de la atacul din 7 octombrie de pe teritoriul israelian, relatează BFM TV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această înregistrare video difuzată de aripa armată a Jihadului Islamic, ostaticul israelian, care vorbeşte în engleză şi ebraică, spune că este data de 5 ianuarie şi cere autorităţilor israeliene să facă eforturi pentru eliberarea sa şi pentru un schimb cu deţinuţi palestinieni.

Potrivit Jerusalem Post, este vorba de Elad Katzir, în vârstă de 47 de ani, care a fost răpit la 7 octombrie din kibbutzul Nir Oz.

Ynet, care scrie că a ales să nu publice videoclipul la dorinţa familiei lui Katzir, spune că în mesajul înregistrat Elad Katzir deplânge pierderea prietenului său Tamir Adar, al cărui deces a fost anunţat zilele trecute. Katzir a apărut anterior într-un videoclip al Jihadului Islamic Palestinian publicat la 20 decembrie, precizează Ynet.

Katzir lucra ca fermier în Nir Oz. Mama sa, Hanna, în vârstă de 76 de ani, a fost eliberată în cadrul armistiţilui din noiembrie, dar a fost spitalizată de atunci în stare critică.

Până în prezent, nu există negocieri semnificative în curs de desfăşurare pentru un nou acord de eliberare a ostaticilor. Duminică, prim-ministrul Qatarului, Mohammed Al-Thani, a recunoscut că asasinarea liderului adjunct al Hamas, Selah Al-Arouri, a afectat eforturile pe care Doha le depune ca să intermedieze discuţii între Hamas şi Israel. Cu toate acestea, el a afirmat că Qatarul lucrează în mod constant pentru a media dialogul dintre cele două părţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.