Jihadiştii Statului Islamic au revendicat miercuri dimineaţă atacul sinucigaş, care a vizat un convoi militar al forţelor NATO pe o stradă aglomerată din Kabul. Opt civili şi-au pierdut viaţa în atac, în vreme ce alte 28 de persoane au fost rănite, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia Amaq a precizat că un atacator sinucigaş a detonat o maşină plină cu explozibili la trecerea convoiului militar în apropierea ambasadei Statelor Unite.

De asemenea, jihadiştii susţin că opt soldaţi americani şi-au pierdut viaţa în atac, dar aceste informaţii nu sunt confirmate de autorităţile afgane, care au precizat că toate persoanele ucise sunt civili din Afganistan.

Însă, printre răniţi se numără trei soldaţi americani.

Explozia a lovit convoiul militar în timpul orei de vârf şi mai multe maşini din apropiere au fost complet distruse.

Autovehiculele militare au reuşit să se întoarcă la o bază a coaliţiei internaţionale condusă de Statele Unite. Martorii susţin că autovehiculele armate au suferit doar avarii minore în urma exploziei puternice din Kabul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.