Guvernul japonez urmează să ridice recomandarea purtării măştii în interior şi să retrogradeze clasificarea medicală a covid-19, anunţă vineri premierul Fumio Kishida, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste schimbări urmează să intre în vigoare la începutul lui mai.

Covid-19 urmează să fie clafificată atunci în aceeaşi categorie cu gripa. În prezent această boală face parte din categoria în care se află tuberculoza şi SARS.

ÎNTOARCERE TREPTATĂ LA NORMAL

”În ceea ce priveşte purtarea măştii, atât în interior, cât şi afară, decizia va fi lăsată (la latitudinea) oamenilor”, a anunţat Kishida într-o reuniune guvernamentală televizată.

”Vom lua alte decizii cu privire la viaţa cu coronavirusul şi vom reveni treptat la normal în gospodării, şcoli, întreprinderi, cartiere şi în toate aspectele vieţii”, a anunţat el.

Măştile de protecţie sunt omniprezente în locurile publice şi sunt frecvent purtate afară, în pofida faptului că Guvernul a anunţat în trecut că ele nu sunt necesare în aer liber - atunci când nu este aglomeraţie.

Înainte de izbucnirrea pandemiei covid-19, în 2020, mulţi japonezi purtau măşti de protecţie atunci când erau gripaţi sau pentru a se proteja de virusuri iarna.

Sondaje de presă arată că o majoritate a populaţiei japoneze va continuab să poarte masca, din motive de sănătate publică, inclusiv după ridicarea recomandării Guvernului.

Aceste schimbări fac ca, începând de la 8 mai, după ”săptămâna de aur”, o perioadă de vacanţă, bolnavii de covid-19 şi rudele lor să nu mai fie obligate să se izoleze.

Coreea de Sud preconizează s-şi ridice luni obligaţia purtării măştii în interior.

În ceea ce priveşte China, ea şi-a abandonat politica strictă ”zero covid” luna trecută, în urma unor manifestaţii fără precedent. Un val covid-19 a cuprins apoi întreaga ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.