Un melc fără cochilie a provocat, luna trecută, o pană de curent care a dus la un haos feroviar în Japonia, zeci de trenuri fiind oprite şi 12.000 de pasageri fiind afectaţi de întârzieri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 30 mai, s-a oprit curentul pe mai multe linii din sudul Japoniei, operate de Kyushu Railway Company (JR Kyushu).

Compania a fost nevoită să anuleze 26 de trenuri şi multe altele au înregistrat întârzieri, ceea ce a dus la haos în reţeaua feroviară celebră pentru eficienţa sa şi pentru punctualitate.

JR Kyushu a anunţat că a găsit vinovatul pentru pana de curent, acesta fiind un limax care a intrat într-un panou electric din apropierea şinelor.

“Am cercetat aparatul responsabil pentru pana de curent. Iniţial am crezut că a fost o altă problemă, dar de fapt era un limax mort”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.  

Incidentul de la sfârşitul lunii trecute este unul rar. “Se întâmplă deseori ca trenurile să lovească căprioare, dar niciodată n-am mai avut incidente legate de melci”, a precizat purtătorul de cuvânt.

JR Kyushu a verificat toate panourile electrice din zonă pentru a evita un nou incident.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.