Circulaţia trenurilor şi activitatea aeroporturilor din Tokyo sunt afectate duminică, Japonia aşteptând să fie lovită de taifunul Faxai, care va aduce vânturi cu viteze de până la 216 km/h şi ploi abundente, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma avertizărilor emise de Agenţia naţională de meteorologie, au fost anulate 50 de curse feroviare între Tokyo şi Osaka şi 20 de zboruri, sosiri şi plecări pe două aeroporturi din capitala Tokyo.

Faxai ar putea aduce ploi în cantităţi de 300 mm în următoarele 24 de ore. Sunt aşteptate puternice furtuni pe mare şi există riscul ca vântul să atingă viteze record în capitală şi alte regiuni.

Televiziunea naţională NHK a avertizat că pot fi provocate importante pagube materiale şi căderea liniilor de curent electric, inundaţii şi alunecări de teren.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.