Japonia a anunţat, vineri, că impune sancţiuni împotriva a 15 indivizi şi nouă organizaţii din Rusia, printre care Rosoboronexport, agenţia de stat pentru exportul armamentului, precum şi oficiali din domeniul apărării, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sancţiunile includ îngheţarea activelor şi sunt cele mai recente sancţiuni aplicate dintr-o serie de măsuri luate de Japonia după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Japonia a aplicat acum sancţiuni asupra a 76 de persoane, şapte bănci şi alte 12 organizaţii din Rusia, potrivit Ministerului nipon de Finanţe, citat de Reuters.

Guvernul i-a nominalizat, vineri, pe purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, şi pe mai mulţi producători de echipamente militare, inclusiv United Aircraft Corp, care produce avioane de luptă.

Japonia continuă să aibă acţiuni în proiecte de gaze şi petrol din insula rusă Sahalin, după ce Shell şi Exxon Mobil (companii de petrol şi gaze) s-au retras din aceste proiecte.

Premierul Fumio Kishida nu a oferit, miercuri, nicio declaraţie cu privire la investiţiile Japoniei în proiecte, subliniind astfel atât importanţa acestora pentru securitatea energetică a Tokyo, cât şi intenţia sa de a ţine pasul cu sancţiunile grupului G7 împotriva Rusiei.

Ambasadorul Rusiei la Tokyo a declarat, joi, că este logic să se menţină proiecte energetice ”reciproc avantajoase” la Sahalin.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.