Douăzeci de persoane sunt date dispărute în centrul Japoniei după ce o alunecare de teren s-a produs în oraşul Atami în urma precipitaţiilor abundente, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmuleţe de pe reţelele de socializare arată cum noroiul se prăbuşea de pe un vârf de munte şi prin oraş, spre mare. Mai multe case au fost distruse sau îngropate.

Agenţia de ştiri Kyodo relatează că două persoane au murit.

Un martor a descris un "sunet oribil” înainte să fugă pe un teren mai înalt.

Prim-ministrul Yoshihide Suga a reunit un grup de lucru pentru a răspunde dezastrului şi situaţiei de urgenţă cauzate de precipitaţii abundente pe coasta Pacificului.

La Atami, o staţiune termală din regiunea Shizuoka, s-au înregistrat mai multe precipitaţii în primele trei zile ale lunii iulie decât se întâmplă  obicei în toată luna. Vremea a fost similară în prefectura vecină Kanagawa.

Un martor a declarat pentru postul NHK: "Am auzit un sunet oribil şi am văzut o alunecare de noroi curgând în jos, în timp ce echipele de salvare cereau oamenilor să evacueze. Aşa că am fugit pe un teren mai înalt".

În operaţiune de căutare şi salvare sunt implicaţi poliţişti, pompieri şi militari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.