Japan Airlines (JAL) a estimat joi că ciocnirea avionului său JL516 cu unul al Gărzii de Coastă din Japonia, produsă marţi, va duce la o pierdere operaţională de aproximativ 15 miliarde de yeni (104,81 milioane de dolari), potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pierderea aeronavei va fi acoperită de asigurare, a precizat compania, adăugând că evaluează impactul asupra previziunilor sale de profit pentru anul financiar care se va încheia la 31 martie.               

Surse din industria asigurărilor au declarat că AIG a fost principalul asigurător al unei poliţe "all-risks" în valoare de 130 de milioane de dolari pentru avionul Airbus A350 widebody al JAL, vechi de doi ani, care a fost distrus de un incendiu după coliziunea de pe aeroportul Haneda din Tokyo.               

Aceasta a fost prima pierdere a corpului avionului la nivel global pentru modelul A350, potrivit Aviation Safety Network. Tipul, realizat în mare parte din compozit de carbon, a intrat în serviciul comercial în 2015.               

Acţiunile JAL au crescut cu 0,5%, arătând o reacţie atenuată la prăbuşire, în condiţiile în care tranzacţiile s-au reluat după vacanţa de Anul Nou. Iniţial, acestea au scăzut cu până la 2,4% înainte de a-şi reveni din această scădere.               

Toate cele 379 de persoane aflate la bordul avionului JAL au reuşit să evacueze aeronava în flăcări după coliziune. Cinci dintre cei şase membri ai echipajului de pe aeronava Gărzii de Coastă au murit în accident.               

Autorităţile japoneze au declarat miercuri că avionul de pasageri a primit permisiunea de a ateriza, dar avionul mai mic nu a fost autorizat să decoleze, pe baza transcrierilor din turnul de control.               

Autorităţile abia şi-au început investigaţiile şi există în continuare incertitudini cu privire la circumstanţele în care s-a produs accidentul, inclusiv modul în care cele două aeronave au ajuns pe aceeaşi pistă.               

Experţii subliniază că, de obicei, este nevoie de defectarea mai multor balustrade de siguranţă pentru ca un accident aviatic să se producă.                  

Separat, aproape 200 de pasageri au rămas blocaţi peste noapte pe aeroportul New Chitose, în apropiere de oraşul Sapporo din nordul Japoniei, de unde plecase zborul JL516, deoarece avioanele au avut întârzieri, a declarat joi un purtător de cuvânt al operatorului aeroportuar Hokkaido Airports.                
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.