Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, este aşteptat în Israel pentru o vizită de două zile, joi şi vineri, urmând să se întâlnească cu premierul Benjamin Netanyahu, pe fondul eforturilor SUA de a face presiuni asupra Israelului ca să reducă bombardamentele "nediscriminatorii" din Gaza, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sullivan va avea întâlniri cu Netanyahu, cu cabinetul său de război şi cu preşedintele Herzog pentru a discuta ultimele evoluţii din Israel şi Gaza, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Consiliului pentru Securitate Naţională, Adrienne Watson.

Deplasarea oficialului de la Casa Albă are loc pe fondul tensiunilor deschise dintre preşedintele american Joe Biden şi premierul Netanyahu cu privire la operaţiunea militară israeliană din Gaza care a urmat atacului mortal din 7 octombrie asupra Israelului comis de gruparea militantă palestiniană Hamas.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Riposta Israelului la atacul Hamas a ucis peste 18.000 de persoane, potrivit oficialilor din Gaza, a rănit 50.000 de oameni şi a creat o criză umanitară în mica enclavă de coastă.

Biden a declarat marţi că Israelul îşi pierde sprijinul din cauza bombardamentelor sale "nediscriminatorii" asupra Fâşiei Gaza, iar Netanyahu ar trebui să-şi schimbe abordarea, liderul american expunând astfel o nouă fisură în relaţiile sale cu premierul israelian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.