Preşedintele american Joe Biden va dezvălui noi sancţiuni pentru politicienii şi oligarhii ruşi la summitul de joi al liderilor NATO de la Bruxelles, potrivit consilierului american pentru probleme de securitate naţională, Jake Sullivan. Oficialul american a mai precizat că Biden va discuta cu liderii NATO despre desfăşurarea trupelor alianţei pe Flancul Estic, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biden va discuta desfăşurarea forţelor NATO pe Flancul Estic şi planurile de urgenţă în cazul în care Rusia va utiliza armele chimice sau nucleare.

Preşedintele SUA se va întâlni cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg ”pentru a verifica semnalele” şi va participa la summitul extraordinar al NATO timp de aproximativ 3 ore, a mai spus Sullivan.

Printre priorităţi se numără ”cum să ne asigurăm că vom continua să sprijinim Ucraina şi efortul ei de a se apăra”, a spus Sullivan, chiar dacă NATO nu a oferit asistenţă militară Ucrainei, dar a lăsat la latitudinea fiecărui stat membru în parte să trimită sau nu ajutor militar.

Sullivan a precizat că alianţa va despre ”poziţionarea forţelor NATO pe Flancul Estic”.

El a spus că liderii vor ratifica anumite decizii luate de miniştrii Apărării săptămâna trecută şi vor însărcina oficialii militari şi politici să stabilească un ”o strategie pe termen mai lung cu privire la ce forţe şi capacităţi vor fi necesare în ţările de pe Flancul Estic”.

Stategia pe termen mai lung va fi convenită la summitul NATO din această vară, de la Madrid. Noua poziţie a forţei NATO va asigura că ”avem un impact pe termen lung adaptată la noua realitate a securităţii, creată atât de invazia la scară largă a Rusiei în Ucraina, cât şi de ce se întâmplă în Belarus”, a subliniat oficialul american.

În cadrul unei reuniuni ulterioare a G7, Biden şi lideri NATO vor ”cădea de acord asupra unei iniţiative de coordonare a aplicării sancţiunilor”, împiedicând eforturile Rusiei de a se sustrage sancţiunilor, a continuat Sullivan.

Biden va ”anunţa mâine (joi) un pachet de sancţiuni care se referă atât la personalităţi politice, cât şi la oligarhi”, a anunţat Sullivan.

Sancţiunile vor fi discutate cu Uniunea Europeană, alături de modul de gestionare a Chinei, deoarece Beijingul intenţionează să ofere asistenţă militară Rusiei, susţine oficialul SUA.

Biden se va ”consulta cu privire la situaţiile neprevăzute” legate de potenţiale atacuri cibernetice sau de folosirea armelor chimice sau biologice, cu liderii NATO. Totodată, preşedintele american va discuta despre modul în care poate gestiona ”retorica şi declaraţiile Rusiei cu privire la toată această chestiune a potenţialei utilizări a armelor nucleare”, a mai argumentat consilierul de securitate naţională.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.