Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat marţi că este gata să discute despre ajutorul de la G7 pentru a lupta contra incendiilor din Amazonia dacă şeful statului francez Emmanuel Macron "îşi retrage insultele", potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mai întâi domnul Macron trebuie să îşi retragă insultele pe care le-a proferat la adresa mea", a declarat câtorva jurnalişti preşedintele brazilian care a evocat acuzaţiile preşedintelui francez potrivit cărora el "a minţit" cu privire la angajamentele de mediu. 

"Întâi el m-a tratat drept mincinos şi imediat, potrivit informaţiilor mele, a spus că suveranitatea noastră asupra Amazoniei este o chestiune deschisă", a afirmat Jair Bolsonaro înainte de a se întâlni cu nouă guvernatori ai statelor din Amazonia. 

"Înainte de a discuta şi de a accepta orice de la Franţa (...) (Emmanuel Macron) trebuie să-şi retragă vorbele şi pornind de aici, vom putea vorbi", a declarat preşedintele Braziliei. 

Luni seară, Brazilia a respins sec ajutorul de 20 de milioane propus de ţările din G7 pentru a combate incendiile din Amazonia, sfătuindu-l pe preşedintele francez să se ocupe "de casa sa şi de coloniile sale". 

"Mulţumim G7 (pentru ajutorul oferit), dar aceste mijloace vor fi poate mai utile pentru reîmpădurirea Europei", a spus şeful de cabinet, Onyx Lorenzoni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.