Jacob Blake, tânărul de culoare împuşcat în spate de poliţişti la Kenosha (Wisconsin) este paralizat şi ”luptă pentru viaţa sa”, au anunţat familia şi avocaţii acestuia, în contextul în care oraşul este cuprins de manifestaţii ale furiei, pătate de violenţe sângeroase, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jacob Blake, în vârstă de 29 de ani, tatăl a şase copii, a fost împuşcat în spate de ofiţeri de poliţie care l-au urmărit după ce le-a întors spatele, a deschis portiera şi încerca să se aşeze pe locul şoferului.

Trei dintre fiii săi, în vârstă de trei, cinci şi opt ani, au asistat la această scenă, a anunţat marţi avocatul specializat în drepturi civice Ben Crump, care reprezintă familia Blake.

Tânărul, care a intervenit pentru a opri o ceartă între două femei, a fost împuşcat de patru dintre cele şapte gloanţe care i-au fost trase în spate de către un singur poliţist, în pofida faptului că ”nimic nu indica că era înarmat”, a declarat marţi, într-un interviu acordat ABC News, Crump.

Poliţia nu a prezentat motivele deschiderii focului.

Părinţii lui Jacob Blake şi-au exprimat suferinţa în urma atacului armat într-o conferinţă de presă în care au denunţat marţi cele două nopţi de jafuri, vandalism şi incendii care au pătat manifestaţii paşnice în oraş.

”Ei au tras în fiul meu de ţapte ori. De şapte ori! Ca şi cum el nu conta”, a declarat tatăl lui Jacob Blake cu o voce tremurătoare. ”Fiul meu contează. El este o fiinţă umană şi el contează”, a spus el.

Julia Jackson, mama tânărului, a anunţat că acesta ”lupta pentru viaţa sa”. Ea a îndemnat la unitate şi a declarat că se roagă pentru ofiţerii de poliţie şi că este dezamăgită de pagubele cauzate la Kenosha, un oraş cu aproximativ 100.000 de locuitori, situat în sudul Milwaukee.

”Acest lucru nu-l reprezintă nici pe fiul meu şi nici familia mea”, a subliniat ea. ”Dacă Jacob ar şti ce se întâmplă, această violenţă şi această distrugere, ar fi foarte nemulţumit”.

Avocaţii familiei Blake au declarat că Jacob Blake are picioarele paralizate - posibil definitiv - şi că stomacul, rinichii şi ficatul i-au fost perforate.

”Va fi nevoie de un miracol ca Jacob Blake Jr să meargă din nou”, a declarat Crump, anunţând că familia intenţionează să declanşeze o procedură judiciară prin care ”vinovaţii să dea socoteală”.

Un reprezentant al mişcării Black Lives Matter (BLM) din oraşul vecin Lake County, în Illinois, a cerut ca poliţiştii implicaţi în atacul armat - trimişi în concediu administrativ - să fie daţi afară din poliţie şi trimişi în faţa justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.