Ivanka Trump va merge în Coreea de Sud pentru a lua parte la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice, o călătorie comparată de analişti cu vizita surorii lui Kim Jong-un, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coreea de Sud vede vizita drept o oportunitate de a-l convinge pe Donald Trump să continue îmbunătăţirea relaţiilor cu Phenianul. Conducerea sud-coreeană speră că Ivanka să joace rolul unui moderator în politicile Casei Albe.

Seul va încerca, de asemenea, să încurajeze discuţii directe dintre Statele Unite şi Coreea de Nord. Şeful securităţii naţionale a Coreei de Sud a declarat că lucrează pentru a se ajunge la un "dialog constructiv”.

Acesta este mesajul pe care Seul speră că Ivanka îl va transmite la Washington. De asemenea, călătoria poate fi o şansă ca americanii să îşi arate solidaritatea cu Sudul şi să arate bunăvoinţă după ce sora lui Kim Jong-un a fost primită bine în cadrul ceremoniei de deschidere a Olimpiadei, în 9 februarie.

"E în mod clar posibil ca Ivanka să încerce să facă pentru SUA ceea ce a făcut Kim Yo-jong pentru Coreea de Nord. Atât Ivanka, cât şi Kim Yo-jong au putere datorită legăturilor de familie şi se pricep să atragă atenţia presei atunci când reprezintă lideri care stârnesc controverse”, a spus Mintaro Oba, un fost diplomat american care a lucrat la politicile privind Coreea de Nord.

Preşedintele Moon Jae-in va organiza o adevărată vizită prezidenţială pentru Ivanka, fiind posibil să fie inclusă şi o primire grandioasă la aeroport, deşi nu există nicio obligaţie diplomatică în acest sens. De asemenea, Ivanka va petrece timp în timpul şederii sale şi cu prima doamnă a Coreei de Sud, Kim Jung-sook.

Datele exacte ale călătoriei nu au fost stabilite, iar Phenianul şi-ar putea trimite proprii reprezentanţi de rang înalt la ceremonia din 25 februarie.

"Cel mai probabil scenariu este ca Ivanka va juca un rol ceremonial pozitiv în public în timp ce va transmite mesajele administraţiei Trump în privat. Ea are şansa să restaureze imaginea americană după vizita lui Pence şi să lase senzaţia că se înţelege bine cu preşedintele Moon şi că apreciază Coreea de Sud, dorindu-şi o relaţie puternică între cele două ţări”, a spus Oba.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.