Ivanka Trump, fiica preşedintelui Statelor Unite, trebuie să depună mărturie într-un proces în care compania sa este acuzată că a copiat modele create de producătorul italian de încălţăminte Aquazzura, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătoarea  Katherine Forrest din New York a respins cererea Ivankăi Trump de a fi scutită de la înfăţişare în acest caz, după ce ea a invocat că este ocupată cu responsabilităţile pe care le are la Casa Albă.

”Este speculat că a fost implicată personal în cele petrecute”, se arată în ordinul de trei pagini emis vineri de judecătoarea Forrest. ”În consecinţă, nu poate evita să depună mărturie în acest caz”.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Curtea a limitat la două ore timpul pentru mărturii, iar acestea trebuie făcute la Washington, până în luna octombrie a acestui an.

Brandul de lux Aquazzura a depus anul trecut plângere împotriva lui Trump şi a fabricantului ei, Marc Fisher Footwear, pentru încălcarea drepturilor de autor, concurenţă neloială şi practici de comerţ necinstit.

Compania italiană a spus că Ivanka Trump ”a copiat aproape fiecare detaliu” a tipului de încălţăminte ”Wild Thing Shoe”, de la formă şi tocuri la franjurii care acoperă degetele.

Fabricantul a respins acuzaţiile.

Modelul ”Wild Thing” al Aquazzura a fost un succes imens, devenind preferat de staruri precum actriţa Jamie Chung, cântăreaţa Solange Knowles, sora lui Beyonce, şi de modelul Kendall Jenner. În Statele Unite, o pereche de astfel de încălţări este vândută cu 785 de dolari.

Modelul lansat de Ivanka Trump, numit ”Hettie”, despre care brandul italian spune că a fost copiat, costă 145 de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.