Ivanka Trump, fiica preşedintelui Statelor Unite, trebuie să depună mărturie într-un proces în care compania sa este acuzată că a copiat modele create de producătorul italian de încălţăminte Aquazzura, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătoarea  Katherine Forrest din New York a respins cererea Ivankăi Trump de a fi scutită de la înfăţişare în acest caz, după ce ea a invocat că este ocupată cu responsabilităţile pe care le are la Casa Albă.

”Este speculat că a fost implicată personal în cele petrecute”, se arată în ordinul de trei pagini emis vineri de judecătoarea Forrest. ”În consecinţă, nu poate evita să depună mărturie în acest caz”.

Curtea a limitat la două ore timpul pentru mărturii, iar acestea trebuie făcute la Washington, până în luna octombrie a acestui an.

Brandul de lux Aquazzura a depus anul trecut plângere împotriva lui Trump şi a fabricantului ei, Marc Fisher Footwear, pentru încălcarea drepturilor de autor, concurenţă neloială şi practici de comerţ necinstit.

Compania italiană a spus că Ivanka Trump ”a copiat aproape fiecare detaliu” a tipului de încălţăminte ”Wild Thing Shoe”, de la formă şi tocuri la franjurii care acoperă degetele.

Fabricantul a respins acuzaţiile.

Modelul ”Wild Thing” al Aquazzura a fost un succes imens, devenind preferat de staruri precum actriţa Jamie Chung, cântăreaţa Solange Knowles, sora lui Beyonce, şi de modelul Kendall Jenner. În Statele Unite, o pereche de astfel de încălţări este vândută cu 785 de dolari.

Modelul lansat de Ivanka Trump, numit ”Hettie”, despre care brandul italian spune că a fost copiat, costă 145 de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.