Văduva defunctului opozant Aleksei Navalnîi, Iulia Navalnaia. care s-a angajat să continue lupta soţului ei mort în închisoare, îl acuză sâmbătă pe preşedintele rus Vladimir Putin de faptul că a luat ostatic corpul neînsufleţit al acestuia cu scopul de a o obliga pe mama acestuia să accepte o înmormântare în secret, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Au trecut nouă zile de când Putin mi-a ucis soţul (...), dar se dovedeşte că nu a fost de ajuns să-l omoare. Acum i-a luat rămăşiţele ostatice, umilit de către mama sa, pentru a o obliga să accepte o înmormântare în secret”, acuză într-o înregistrare video, cu vocea tremurând, văduva adversarului numărul unu al Kremlinului.

”Putin este (...) cel care dă ordinele, spunând: nu-l daţi, faceţi presiuni asupra mama lui, zdrobiţi-o, spuneţi-i că trupul fiului este pe cale să se descopună”, continuă ea.

Luidmila Navalanaia, mama opozantului defunct, încearcă - de peste o săptămână - să recupereze rămăşiţele fiului său mort la 16 februarie într-o închisoare dintr-o zonă izolată în Arctica, în care Aleksei Navalnîi era încacerat.

Ea a anunţat că autorităţile au stabilit ca o condiţie pentru a-i preda corpul ca înmormântarea să fie secretă.

Potrivit unor observatori, Kremlinul se teme că funeraliile lui Aleksei Navalnîi ar deveni un eveniment public, în contextul în care în Rusia au loc, la jumătatea lui martie, alegeri prezidenţiale în care Vladimir Putin urmează să triumfe din nou.

”Îl torturaţi când era în viaţă, acum îl torturaţi după ce a murit”, acuză Iulia Navalnaia în această înregistrare video postată online.

Preşedintele rus Vladimir Putin nu a reacţionat cu privire la moartea principalului său critic, care ispăşea 19 ani de închisoare şi care a supravieţuit unei otrăviri cu noviciok de care-l acuza pe liderul de la Kremlin şi FSB-ul.

Kremlinul a orchestarat, mai ales după ce a invadat Ucraina, în urmă cu exact doi ani, o reprimare fără milă a tuturor criticilor săi.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.