Italia a restabilit controalele la frontiera cu Slovenia ca parte a strategiei sale de îmbunătăţire a securităţii interne în faţa ameninţării unor atacuri teroriste în Europa, a declarat miercuri guvernul de la Roma, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Intensificarea focarelor de criză de la graniţele Europei, în special după atacul din Israel, a crescut de fapt nivelul de ameninţare cu acţiuni violente şi în interiorul Uniunii", a declarat guvernul de la Roma într-un comunicat.

"Suspendarea Tratatului Schengen privind libera circulaţie în Europa a devenit necesară (...) şi îmi asum întreaga responsabilitate pentru acest lucru", a scris premierul italian Giorgia Meloni pe X, platforma de socializare cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Meloni a precizat că guvernul a informat autorităţile Uniunii Europene cu privire la această decizie şi că a discutat cu omologii sloveni.

"Măsurile poliţieneşti de la frontiera italo-slovenă nu erau adecvate pentru a garanta securitatea necesară", se arată în declaraţia guvernului, care menţionează fluxurile de migranţi ilegali ca fiind un risc potenţial.

Controalele la frontieră vor fi restabilite începând cu 21 octombrie pentru o perioadă iniţială de 10 zile, pe care guvernul ar putea decide să o prelungească.

În conformitate cu Tratatul Schengen, libera circulaţie transfrontalieră este permisă în mod normal în cea mai mare parte a Uniunii Europene.

CITEȘTE ȘI Austria introduce controale la frontiera cu Cehia, după ce Germania a introdus controale ”staţionare” la frontiera cu Polonia, Cehia şi Elveţia, pentru a descuraja traficanţi de migranţi să schimbe ruta

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.