Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, a anunţat că a acceptat oferta lui Silvio Berlusconi de a fi candidatul Forza Italia pentru funcţia de prim-ministru, înaintea alegerilor care vor avea loc duminică, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Îi mulţumesc preşedintelui Berlusconi pentru această dovadă de respect faţă de mine. M-am oferit, în seara aceasta, să mă pun în slujba Italiei”, a spus Tajani într-o postare pe Twitter.

Berlusconi, cel care a condus până acum campania electorală a Forza Italia, nu poate candida pentru că nu are voie să ocupe o funcţie în conducerea statului până în 2019 după ce a fost găsit vinovat în 2013 de evaziune fiscală.

Berlusconi a sărbătorit răspunsul lui Tajani în cadrul unei emisiuni de pe propriul canal de televiziune, spunând: „Ştiu că e păcat să îl luăm pe Antonio Tajani din Europa, dar este în interesul Italiei”.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.