Festivităţile de Anul Nou au provocat în Italia moartea unei persoane, pentru prima dată după şase ani, şi 204 de răniţi între care 11 grav, din cauza exploziilor de petarde, a anunţat ministrul de Interne, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un tânăr în vârstă de 27 de ani, care se afla în provincia Ascoli Piceni, sud-estul Italiei, a murit în urma rănilor după ce a căzut într-o râpă când a vrut să încerce să stingă un incendiu provocat de focuri de artificii. 

Este pentru prima dată din 2013 când celebrarea Anului Nou provoacă moartea unei persoane în Italia. În acel an, bilanţul a fost de doi morţi şi un număr record de răniţi, 622.                

Pentru a evita astfel de bilanţuri, municipalitatea Romei, care numără peste 3 milioane de locuitori, a interzis total anul acesta folosirea petardelor, ca şi anul trecut.                

În ciuda acestui lucru, maşini şi pubele au luat foc din cauza exploziilor de petarde sau de la artificii în mai multe cartiere ale capitalei, unde peste 140.000 de persoane au participat la spectacolul gratuit, în plin centru, între Forumul Roman şi Tibru.

Ministerul de Interne a raportat confiscarea a 10 lansatoare de rachete, 1.415 arme de foc, 103.000 de cartuşe şi muniţie, 682 de kilograme de pulbere şi peste 73.000 de produse şi dispozitive ilegale pentru artificii sau deţinute în mod ilegal. 

               
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.