Procurorii din Italia au eliberat-o din arestul la domiciliu pe Deborah Sciacquatori, o adolescentă de 19 ani care şi-a ucis tatăl, conform BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile adolescentei au fost considerate autoapărare într-o situaţie de violenţă domestică de către procurorul local.

Iniţial acuzată de ucidere din culpă, ea este acum acuzată de exces de autoapărare legitimă, însă şi aceste acuzaţii ar putea fi abandonate.

Procurorul a informat că ea şi-a implorat tatăl să nu mai fie violent.

„Este posibil ca în următoarele două săptămâni judecătorul să fie nevoit să închidă cazul pentru că tânăra, conform a ceea ce ştim acum, a acţionat în autoapărare”, a declarat procurorul din Tivoli, Francesco Menditto.

Bărbatul care a murit, un fost pugilist pe nume Lorenzo Sciaquatori, era cunoscut ca fiind violent. El a fost închis pentru că a atacat un poliţist în 2016 iar părinţii soţiei sale au afirmat că el şi-a bătut soţia timp de 20 de ani.

Deborah ar fi fost şi ea victima unor abuzuri timp de mai mulţi ani, însă mama ei nu a informat poliţia pentru că i-a fost teamă că fiica sa ar putea ajunge în grija statului.

Conform presei locale, Sciacquatori ajunsese acasă în stare de ebrietate într-o duminică dimineaţa şi a început să ţipe la soţia şi fiica sa timp de câteva ore.

Deborah s-a încuiat în camera sa iniţial cu bunica sa pentru a nu fi atacate. Însă atunci când tatăl s-a apropiat de ele, ea i-ar fi spus: „Te rog, opreşte-te”.

Ea s-a luptat apoi cu el şi l-a lovit la cap. Tatăl o învăţase pe adolescentă cum să se lupte, ea devenind astfel pasionată de box.

Deborah a încercat să părăsească casa cu mama şi bunica sa dar tatăl le-ar fi ameninţat. Ea l-a lovit apoi şi i-a tăiat gâtul cu un cuţit luat din bucătărie, ucigându-l astfel. Deborah a încercat ulterior să îi cureţe rana, tatăl fiind întins pe jos la intrarea în bloc. Martorii susţin că Deborah i-ar fi spus: „Nu mă părăsi, te iubesc”.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.