Vicepremierul Italiei, Matteo Salvini, a transmis miercuri, înaintea unui vot de încredere în Senat privind un decret despre securitate şi imigraţie, că nu există niciun risc ca guvernul italian să pice, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Guvernul nu se află în niciun pericol”, a afirmat Salvini, liderul Ligii Nordului, într-un comunicat.

Decretul privind securitatea şi imigraţia a stârnit controverse printre miniştri. El conţine „măsuri urgente” privind protecţia internaţională şi imigraţia, precum şi pentru securitatea publică, prevenirea terorismului şi crimei organizate. Măsurile includ controale mai dure asupra celor care închiriază camionete iar cei străinii naţionalizaţi care au fost condamnaţi de acte teroriste îşi vor pierde cetăţenia.

De asemenea, decretul are ca scop reducerea numărului de persoane care vor primi azil în Italia şi va dubla durata pentru care pot fi reţinuţi migranţii.

Conform presei, Mişcarea 5 Stele, partenerul de guvernare al Ligii Nordului, se opune decretului.

Senatoarea Paola Nugnes, membră a Mişcării 5 Stele, a declarat că nu este de acord cu multe dintre măsurile propuse. Ea a subliniat, totuşi, că are încredere că guvernul va face progrese în viitor şi că acest lucru ar putea influenţa cum va vota.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.