Un grup de 41 de migranţi salvaţi de nava Alex au debarcat în portul italian Lampedusa, la o zi după ce căpitanul navei a ignorat decizia guvernului italian de a interzice accesul navelor cu migranţi în porturile italiene, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În ciuda avertizărilor, nava Alex a ajuns în portul italian sâmbătă "din cauza condiţiilor de igienă intolerabile” de la bord.
 
Migranţii au ajuns acum pe uscat după mai multe ore de aşteptare.
 
Ministrul de Interne italian, Matteo Salvini, a promis anterior că nu va permite migranţilor să debarce.
 
"Am văzut că guvernul german mi-a trimis o scrisoare astăzi prin care îmi cer să redeschid porturile şi să permit migranţilor să debarce. Nu, nu, nu, cu sigurnaţă nu”, a afirmat el într-un videoclip pe Facebook.
 
Anul trecut, Salvini a închis porturile italiene pentru navele care salvează migranţi iar Italia a introdus amenzi pentru oricine intră în apele sale teritoriale fără aprobarea autorităţilor.
 
Organizaţia umanitară Mediterranea, cea care deţine nava Alex, a postat o imagine cu grupul de migranţi debarcând.
 
Autorităţile italiene au urcat la bordul Alex la scurt timp după miezul nopţii pentru a anunţa că vor captura nava şi vor deschide o investigaţie privind căpitanul ambarcaţiunii, a precizat Mediterranea.
 
Organizaţia de caritate informase anterior că membrii echipajului sunt extenuaţi şi că ei trec „printr-o situaţie suprarealistă” iar prelungirea aşteptării reprezintă „o cruzime care nu este necesară”.
 
Italia este una dintre principalele destinaţii pentru migranţii care încearcă să ajungă în Europa prin ruta nord-africană, majoritatea venind din Libia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.