Italia a cerut duminică statelor europene să trimită avioane pentru a ajuta la stingerea incendiilor care au cuprins părţi din Sardinia şi care au dus la evacuarea a sute de oameni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul italian de Externe Luigi Di Maio a anunţat pe Facebook că autoritatea de protecţie civilă a ţării a emis cererea şi a declarat că este recunoscător pentru ajutorul care a fost deja trimis.

”Două (aeronave) sunt pe drum din Franţa, ceea ce mulţumesc oficial”, a spus Di Maio.

Incendii au izbucnit în provincia Oristano, în regiunea central-vestică a insulei italiene, arzând mii de acri de pământ, ucigând animale şi deteriorând proprietăţi.

Nu au fost disponibile informaţii imediate despre decese sau răniţi grav, dar agenţia italiană de presă ANSA a relatat că 400 de persoane au fost evacuate duminică, după ce un număr similar de oameni au plecat în timpul nopţii.

Autoritatea de protecţie civilă a declarat că şapte avioane Canadair, avioane amfibii folosite pentru pentru a arunca apă peste incendii, lucrează în zona Oristano.

"Incendiile de astăzi au afectat în principal sudul", a spus acesta.

Vânturile fierbinţi din sud-vest au complicat efortul.

Christian Solinas, preşedintele regiunii Sardinia, a descris incendiile drept ”un dezastru fără precedent”.

El a spus că nu este posibil să se determine amploarea completă a pagubelor, dar a adăugat că îi va cere prim-ministrului Mario Draghi să aloce fonduri de recuperare, pentru proiecte de reîmpădurire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.