Israelul va organiza alegeri anticipate în aprilie 2019, a anunţat un purtător de cuvânt al prim-ministrului Benjamin Netanyahu, după ce membri ai coaliţiei sale de guvernare s-au întâlnit pentru a discuta despre neînţelegerile privind legislaţia, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Liderii coaliţiei au decis unanim să dizolve Parlamentul şi să organizeze noi alegeri la începutul lui aprilie”, a scris purtătorul de cuvânt pe Twitter.
 
O criză a coaliţiei privind un proiect de lege vizând exceptarea de la înscrierea obligatorie în armată a bărbaţilor evrei ultraortodocşi a dus la această decizie.
 
Netayanhu, care este în cel de-al patrulea mandat ca premier, guvernează având o majoritate şubredă de 61 de locuri într-un parlament cu 120 de membri. El conduce partidul de dreapta Likud.
 
Conform legii israeliene, alegerile generale ar trebui să aibă loc până în noiembrie 2019. Guvernul lui Netanyahu va rămâne la putere până când va fi numit unul nou, după alegerile din aprilie.
 
O serie de acuzaţii de corupţie la adresa lui Netanyahu şi decizia în aşteptare a procurorului general privind potenţiala punere sub acuzare a premierului la recomandarea poliţiei au crescut speculaţiile conform cărora el va căuta încrederea publicului într-un nou vot.
 
Netanyahu a negat acuzaţiile în toate cazurile şi nu a oferit niciun semnal că s-ar retrage dacă ar fi pus sub acuzare.
 
Liderul israelian nu a făcut niciun comentariu după întâlnirea sa cu liderii coaliţiei. Sondajele de opinie recente arată că popularitatea sa rămâne puternică.
 
Yair Lapid, şeful partidului centrist de opoziţie Yesh Atid, este văzut ca fiind cel mai puternic contracandidat al lui Netanyahu.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.