Israelul urmează să evacueze oraşul Kyriat Shmona, situat la frontiera cu Libanul, aflată în centrul unor tensiuni puternice după atacul Hamas de la 7 octombrie, a anunţat vineri armata israeliană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile israeliene ”au anunţat implementarea unui plan de evacuare a locuitorilor” din acest oraş cu aproximativ 25.000 de locuitori ”în case de primire finanţate de stat”, a anunţat într-un comunicat armata.

Atacul mişcării islamiste palestiniene Hamas s-a soldat cu 1.400 de morţi pe teritoriul israelian, majoritatea civili.

De la 7 octombrie armata israeliană se află în stare de aleră la frontiera de nord, cu obiectivul de a contracara o eventuală contraofensivă a mişcării libaneze proiraniene Hezbollah.

Joi, armata israeliană a anunţat un atac cu rachetă de tip antitanc de pe teritoriul libanez şi a rispostat atacând ”infrastructuri Hezbollah”. Raiduri aeriene israeliene au fost lansate împotriva sectorului de unde s-a tras.

De la începutul războiului, declanşat de atacul fără precedent al Hamas în Israel la 7 octombrie, confruntări la frontiera israeliano-libaneză s-au soldat cu aproximatriv 20 de morţi de partea libaneză, majoritatea combaranţi şi cu uciderea unui jurnalist Reuters şi a doi civili.

De partea israeliană au fost ucise cel puţin trei persoane.

Comunitatea internaţională se teme de o extindere a conflictului între Hezbollahul libanez susţinut de Iran şi armata israeliană.

”Suntem în stare de alertă şi de vigilenţă în nord. Dacă Hezbollahul face o greşeală gravă, vom răsounde cu multă putere”, ameninţa marţi un purtător de cuvânt sl armatei israeliene, Daniel Hagari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.