Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au publicat o înregistrare video cu baraje rutiere şi afirmă că gruparea Hamas împiedică palestinienii să părăsească partea de nord a Fâşiei Gaza şi să se îndrepte spre sud, aşa cum au fost îndemnaţi înainte de o iminentă ofensivă israeliană, relatează Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armata israeliană i-a avertizat pe locuitorii din partea de nord a Fâşiei Gaza să se refugieze spre sud, pe fondul pregătirilor pentru o incursiune terestră aşteptată sau o ofensivă intensificată. În această zonă locuiesc aproximativ 1 milion de persoane.

IDF afirmă că a identificat sute de mii de palestinieni care se deplasează spre sud, dar mulţi dintre ei rămân blocaţi în trafic, din cauza barajelor rutiere ale Hamas.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Hamas îngreunează deplasarea locuitorilor din Fâşia Gaza pe drumurile principale şi împiedică trecerea vehiculelor pe aceste drumuri", afirmă armata israeliană.

IDF a difuzat o înregistrare video care arată traficul îngreunat din Fâşia Gaza, despre care spune că este cauzat de blocajele rutiere ale Hamas. "Vedem un efort activ al Hamas de a bloca şi de a împiedica populaţia să meargă spre sud. Hamas vrea să arate lumii că are victime şi morţi", a arătat purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, într-o conferinţă de presă.

"Continuăm să îndemnăm locuitorii din oraşul Gaza, mergeţi spre sud... Hamas vă vrea ca scuturi umane... Este vorba de siguranţa voastră personală", a adaugat Hagari.

"Vom ataca pe scară foarte largă în oraşul Gaza în viitorul apropiat", a anunţat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.