Armata israeliană a comunicat că Iranul a lansat 20 de rachete către poziţii ale armatei israeliene din Înălţimile Golan, în apropierea graniţei cu Siria. Astfel, Israelul a răspuns lansând atacuri asupra forţelor iraniene din Siria, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este pentru prima dată când Iranul atacă direct forţele israeliene.

Multe dintre rachetele iranienie au fost interceptate de forţele israeliene, conform unui purtător de cuvânt al Forţelor Armatei Israeliene, locotenentul-colonel Conricus.

“La aproximativ 12:10, la 10 minute după miezul nopţii, forţele iraniene au lansat aproximativ 20 de proiectile – majoritatea dintre ele probabil rachete, dar încă nu ştim sigur – către poziţiile noastre militare din Înălţimile Golan”, a declarat el.

Israelul l-a acuzat pe generalul care conduce operaţiunile externe ale Gardienilor Revoluţionari Iranieni că s-ar afla în spatele atacului: “A fost ordonat de Qassem Soleimani şi nu şi-a atins scopul”, a afirmat Conricus.

Joi dimineaţă, contul de Twitter în limba arabă al Forţelor Armatei Israliene anunţa că au lansat atacuri asupra ţintelor iraniene din Siria şi a avertizat guvernul sirian să nu intervină. Conricus a precizat că Israelul a anunţat Rusia înainte ca atacurile să înceapă.

Mai multe explozii au putut fi auzite în Damasc, cetăţenii postând videoclipuri cu avioane militare şi rachete care zburau peste oraş.

Presa de stat din Siria a anunţat că sistemele anti-aeriene ale Siriei răspundeau “la un nou val de rachete israeliene” pe care le doborau “una câte una”. Totuşi, rachetele au lovit poziţii ale forţelor de apărare şi depozite de amuniţie. De asemenea, atacurile israeliene au lovit provincia Quneitra, din sudul Siriei, în apropierea Înălţimilor Golan. Nu au existat victime.

Israelul a avertizat anterior că nu va permite Teheranului să îşi stabilească o prezenţă militară permanentă în Siria. Forţele iraniene au fost trimise pentru a ajuta guvernul sirian în războiul civil.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.