Reprezentanţii SUA, ai Qatarului şi ai Hamas se află în Egipt pentru negocieri, iar Hamas insistă în continuare asupra unui angajament israelian de a pune capăt războiului ca o condiţie pentru un alt acord privind ostaticii, relatează The Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Israelul a decis să nu trimită o echipă de negociere la Cairo, a declarat duminică un oficial israelian pentru The Times of Israel, după ce a primit un răspuns nesatisfăcător din partea Hamas cu privire la ultimul cadru pentru un acord privind ostaticii, negociat la Paris la sfârşitul săptămânii trecute. Organizaţia Hamas a refuzat să răspundă cererii Ierusalimului de a furniza o listă a ostaticilor în viaţă şi de a stabili câţi prizonieri palestinieni trebuie să elibereze Israelul pentru fiecare ostatic eliberat, a adăugat oficialul.

Poziţia Hamas a fost transmisă Israelului prin intermediul Qatarului.

Potrivit Channel 12, cabinetul de război a convenit că nu are rost să trimită o delegaţie în Egipt pentru discuţii, având în vedere răspunsul Hamas.

Israelul a afirmat că 31 dintre cei 130 de ostatici ţinuţi în Gaza din 7 octombrie au murit.

Prima fază a unei eventuale înţelegeri ar urma să prevadă eliberarea a 40 de ostatici în viaţă, inclusiv femei, copii, bătrâni şi bolnavi, în cursul unui armistiţiu de şase săptămâni şi în schimbul cu aproximativ 400 de prizonieri palestinieni. Se pare că acest plan prevede negocieri privind eliberarea treptată a ostaticilor rămaşi, vii şi morţi, în schimbul unor pauze mai lungi în timpul luptelor şi al eliberării multor alţi prizonieri palestinieni.

Duminică după-amiază, un oficial Hamas a declarat pentru CNN că grupul nu va accepta un acord fără ca Israelul să fie de acord cu încetarea războiului din Gaza, ceea ce nu este o soluţie pentru Israel.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.