Israelul nu ar permite intrarea de combustibil în Gaza chiar dacă toţi ostaticii ar fi eliberaţi, a declarat luni la CNN Mark Regev, consilier superior al premierului Benjamin Netanyahu, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În acest moment nu avem niciun interes ca mai mult combustibil să ajungă la maşina militară a Hamas şi nu am autorizat combustibil, am autorizat medicamente, am autorizat apă. Am autorizat produse alimentare, nu am autorizat nimic altceva", a spus Regev.
 
Întrebat dacă Israelul va permite intrarea de combustibil în Gaza dacă toţi ostaticii vor fi eliberaţi, Regev a susţinut că nu se va clinti. 
 
"Decizia guvernului este ca combustibilul să nu intre pentru că va fi furat de Hamas şi va fi folosit de ei pentru a alimenta rachetele care sunt lansate în Israel pentru a ne ucide poporul", a spus Regev.
 
Regev a declarat că o parte din combustibil a fost permisă să intre prin punctul de trecere Rafah, dar o "mare parte" a fost furată sub ameninţarea armelor. 
 
"Presupunem că a fost deturnată către misiunea lor militară", a spus Regev.
 
 
Alte 20 de camioane care transportau ajutoare umanitare vitale au trecut luni prin punctul de trecere Rafah din Egipt în Gaza, a anunţat ONU, avertizând totodată că situaţia din spitalele din enclavă rămâne gravă şi că este nevoie de mult mai mult ajutor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.