Israelul a acceptat să elibereze două persoane, după repatrierea, orchestrată de Rusia, a corpului unuia dintre militarii săi, dat dispărut în 1982, a anunţat un oficial israelian, iar un oficial rus a declarat că este voba despre doi deţinuţi sirieni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre un ”gest de bunăvoinţă”, după trimiterea, la începutul lui aprilie, în Israel, a corpului militarului Zachary Baumel, a declarat sâmbătă, sub protecţia anonimatului, acest oficial israelian.

”Numai după repatrierea corpului lui Zachary Baumel a decis Israelul, în ultimele zile, să elibereze doi deţinuţi, într-un gest de bunăvoinţă”, a declarat această sursă.

Această decizie nu a făcut obiectul unui acord prealabil, a precizat oficialul citat, care nu a oferit vreun detaliu despre deţinuţi.

Emisarul rus pentru Siria Aleksandr Lavrentiev a declarat vineri că aceşti prizonieri sunt sirieni.

Presa israeliană scrie că ar putea să fie vorba despre Zidane Tuil, condamnat cu privire la trafic de droguri şi care urma să fie eliberat în iulie, şi despre Hamis Ahmed, un membru al Partidul palestinian Fatah, condamnat până în 2023 cu privire la faptul că a încercat să atace o bază a armatei israeliene în 2005.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.