Raportorul special al ONU pentru dreptul la hrană, Michael Fakhri, a afirmat că Israelul distruge sistemul alimentar din Gaza, într-o postare pe X, luni, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este fără precedent să faci o întreagă populaţie civilă să fie înfometată atât de complet & rapid. Israelul distruge sistemul alimentar din Gaza. Israelul impune în mod intenţionat o rată ridicată de boală, malnutriţie prelungită, deshidratare + înfometare prin distrugerea infrastructurii civile", a declarat Fakhri.

Asediul israelian din Gaza a devastat zone întinse din teritoriu, a diminuat rezervele de alimente, combustibil şi apă şi a zdrobit sistemul medical al enclavei.

Peste 1,9 milioane de palestinieni au fost strămutaţi cu forţa, mulţi de mai multe ori, potrivit agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.