Israelul a deschis marţi punctul de trecere a frontierei de la Taba, pe care l-a închis la începutul pandemiei covid-19, pentru a le permite unor turişti israelieni să se ducă în Sinaiul egiptean cu ocazia vacanţei ”Paştelui” evreiesc, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea aeroportuară israeliană a anunţat luni că - începând de marţi şi până la 12 aprilie - aproximativ 300 de persoane vaccinate sau vindecate de covid-19 pot trece prin acest punct de frontieră - dar numai pe jos - pentru a se duce în Sinai.

Ea a precizat că un test PCR negatv vechi de cel puţin 72 de ore este necesar să fie prezentat în vederea trecerii frontierei în ambele sensuri.

Mulţi israelieni se duc în fiecare an în peninsula egipteană în timpul vacanţei de Pessah, însă terminalul era închis de la 20 martie 2020, din cauza pandemiei covid-19, declară AFP un purtător de cuvânt al al autorităţii aeroportuare, Ofer Lefler.

Israelul înregistrează de mai multe săptămâni o scădere a contaminărilor cu noul coronavirus, în urma unei vaste campanii de vaccinare care a început la 19 decembrie.

Această ţară cu 9,2 milioane de locuitori, dintre care majoritatea au fost vaccinaţi cu două doze de vaccin anticovid Pfizer-BioNTech, a ieşit treptat din cea de a treia izolare, de la începutul lui februarie.

Premierul israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu a încheiat un acord cu gigantul farmaceutic american prin care Israelul a obţinut rapid milioane de doze de vaccin, în schimbul unor date biomedicale cu privire la efectele acestuia.

Nivelul contaminării în rândul populaţiei scade continuu.

Acest nivel a scăzut luni la 1,2% - de la 6% la sfârşitul lui februarie, potrivit Ministerului israelian al Sănătăţii.

De la începutul pandemiei, 6.194 de israelieni bolnavi de covid-19 au murit, dintr-un total de 832.000 de bolnavi de covid-19.

Luni, 467 de bolnavi de covid-19 se aflau în stare gravă, în scădere de la peste 800 la sfârşitul lui februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.