Ancheta israeliană referitoare la incidentul uciderii a şapte lucrători umanitari într-un atac aerian în Gaza, în această săptămână, a constatat erori grave şi încălcări ale procedurilor de către armată, iar în consecinţă, doi ofiţeri au fost demişi, iar comandanţi de rang înalt au fost mustraţi în mod oficial, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ancheta a constatat că forţele israeliene au crezut în mod eronat că atacă persoane înarmate din Hamas atunci când dronele au lovit cele trei vehicule ale grupului umanitar World Central Kitchen, iar procedurile standard au fost încălcate.

"Lovitura asupra vehiculelor de organizaţiei de ajutor umanitar este o greşeală gravă care provine dintr-un eşec grav, datorat unei identificări greşite, unor erori în luarea deciziilor şi unui atac contrar procedurilor standard de operare", a anunţat armata într-un comunicat transmis vineri.

Aceasta a precizat că a demis un şef de stat major al brigăzii, cu gradul de colonel, şi un ofiţer de sprijin de foc al brigăzii, cu gradul de maior, şi a emis mustrări oficiale pentru ofiţerii superiori, inclusiv pentru generalul aflat la conducerea Comandamentului Sudic.

Uciderea celor şapte lucrători umanitari, printre care se aflau trei cetăţeni britanici, un australian şi un polonez, un cetăţean canadian care avea şi cetăţenie americană şi un coleg palestinian, a declanşat săptămâna aceasta o indignare globală.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.