Purtătorul de cuvânt al forţelor de apărare israeliene, Daniel Hagari, a declarat luni dimineaţă că Israelul "controlează" toate comunităţile din ţară şi că în acest moment nu există lupte în interiorul Israelului, dar a avertizat totodată că este posibil să existe încă militanţi Hamas pe teritoriul israelian, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În toate comunităţile din apropierea gardului de la frontieră sunt în desfăşurare evacuări, a precizat el.

Israelul este, de asemenea, în stare de alertă maximă în nordul ţării. Duminică au avut loc câteva incidente locale în nord, dar în prezent nu există lupte.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Forţele de apărare israeliene sunt în curs de a efectua atacuri aeriene intense, la fiecare patru ore, în Fâşia Gaza. Sute de ţinte sunt atacate, iar Israelul vizează doar locurile unde sunt prezenţi teroriştii, a precizat purtătorul de cuvânt. Sunt sute de terorişti morţi, a mai spus Hagari. Nu există electricitate în Fâşia Gaza şi nimeni nu intră sau iese, a adăugat el.

Anterior, Ministerul Sănătăţii din Gaza a anunţat că aproape 500 de oameni au murit în urma atacurilor israeliene, iar ONU a confirmat că a fost lovită inclusiv o şcoală pe care o administrează, dar din fericire nu sunt victime.

Bilanţul de partea Israelului se ridică la aproximativ 700 de morţi, cu un număr confirmat de 73 de soldaţi morţi, a precizat purtătorul de cuvânt.

Abordând chestiunea ostaticilor, purtătorul de cuvânt a declarat că autorităţile au început să informeze familiile şi vor împărtăşi informaţiile cu publicul doar după ce familiile vor fi contactate.

Israelul a chemat 300.000 de rezervişti până în prezent, a mai precizat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

Referindu-se la unele informaţii privind lipsa de echipamente a forţelor armate israeliene, purtătorul de cuvânt a insistat că există suficient echipament şi alimente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.