Ministerul israelian al Apărării a aprobat construirea a peste 2.300 de locuinţe în colonii israeliene în Cisiordania ocupată, a anunţat marţi un ONG care urmăreşte îndeaproape acest dosar spinos, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un comitet de planificare din cadrul Ministerului israelian al Apărării a aprobat construirea acestor locuinţe în ultimele zile, dă asigurări într-un comunicat ONG-ul ”Peace Now” (Pace Acum).

Procesul complex de aprobare a locuinţelor în colonii prevede mai multe etape.

Autorităţile israeliene au aprobat în ultimele zile 2.304 unităţi locative, dintre care 1.466 rămân în prima fază de aprobare, a precizat ONG-ul.

”Unda verde a acestor construcţii face parte dintr-o politică dezastruoasă a Guvernului, al cărei scop este să împiedice posibilitatea unei păci şi unei soluţii cu două state, prin anexarea unei părţi sau a întregii Cisiordanii”, denunţă acest ONG, care se opune dezvoltării coloniilor.

Colonizarea de către Israel a Cisiordaniei ocupate şi a Ierusalimului de Est anexat continuă în toate guvernele israeliene, din 1967.

Peste 600.000 de colonişti israelieni duc o existenţă adesea conflictuală cu cei aproape trei milioane de palestinieni în aceste teritorii.

Într-un mesaj adresat coloniştilor în vederea alegerilor legislative din septembrie, premierul în exerciţiu israelian Benjamin Netanyahu promitea luna trecută că nicio colonie israeliană nu va fi desfiinţată în Cisiordania ocupată.

Săptămâna trecută, Israelul a aprobat construirea a 6.000 de locuinţe pentru colonişti şi a 700 de locuinţe pentru palestinieni, într-o parte a Cisiordaniei aflate sub constrolul Israelului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.