Israelul se aşteaptă la lupte dificile în noua etapă a războiului său din Gaza, dar este deschis la "feedbackul constructiv" în ceea ce priveşte reducerea daunelor provocate civililor, atât timp cât sfaturile sunt în concordanţă cu obiectivul său de a distruge Hamas, a declarat marţi un purtător de cuvânt al guvernului, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mergem înainte cu a doua etapă acum. O a doua etapă care va fi dificilă din punct de vedere militar", a declarat Eylon Levy.

Forţele israeliene au început să opereze în zona sudică a Fâşiei Gaza, condusă de Hamas, unde în ultimul timp, la recomandarea Israelului, au venit aproximativ 1 milion de oameni care s-au refugiat din zonele nordice intens bombardate. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Israelul s-a confruntat cu mari presiuni internaţionale, inclusiv din partea Washingtonului, pentru a limita numărul victimelor civile.

"Orice feedback constructiv pe care îl primim, orice sfat strategic militar serios despre cum să ţintim Hamas, reducând în acelaşi timp la minimum rănirea civililor, va fi luat în seamă, bineînţeles," a declarat Levy. El a adăugat însă că sfaturile trebuie să fie în concordanţă cu obiectivul Israelului de a distruge gruparea militantă palestiniană.

"Vom continua campania noastră de distrugere a Hamas, o campanie cu care Statele Unite sunt de acord cu noi în ceea ce priveşte obiectivele strategice ale acestui război, pentru căv acest război nu se poate încheia cu un Hamas încă în picioare", a spus el.

Levy susţine că Israelul face multe eforturi pentru a reduce răul provocat civililor. "Nu noi am ales câmpul de luptă, ci Hamas a ales câmpul de luptă", a menţionat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.