Trupele israeliene au distrus în ultimele ore mai multe lansatoare de rachete în nordul Fâşiei Gaza, de unde vineri au fost lansate mai multe rachete spre Israel, şi şi-au intensificat ofensiva în Khan Yunis, în sudul enclavei, unde luptele nu au încetat de trei luni, potrivit agenţiei EFE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urma tirurilor de ieri din Fâşia Gaza spre Zikim, în Israel, avioanele FDI au atacat sursa tirurilor din nordul Fâşiei", a precizat armata într-un comunicat.

În plus, ca răspuns la tiruri de rachete îndreptate joi spre oraşul israelian Sderot, un alt avion de luptă a eliminat "infrastructura teroristă de unde au fost trase rachetele", a adăugat aceasta.

Trupele continuă să opereze în partea de vest a principalului oraş din sudul Fâşiei Gaza, Khan Yunis, unde "au ucis terorişti şi au localizat arme, inclusiv dispozitive explozive, grenade, puşti AK-47 şi veste".

Avioanele israeliene au eliminat opt presupuşi combatanţi care transportau o ţintă explozivă pe care urmau să o arunce asupra trupelor, se arată în comunicatul militar, iar alţi trei au fost eliminaţi într-un atac aerian în suburbia Rimal din oraşul Gaza.

În centrul Fâşiei, forţele israeliene au afirmat că au ucis aproximativ 20 de "terorişti", majoritatea făcând parte dintr-o celulă care încărca arme într-un vehicul, care au fost eliminaţi într-un atac aerian.

"Într-un incident separat, mai multe celule teroriste care operau în apropierea trupelor au fost eliminate rapid prin eforturi coordonate între centrul de control al focului şi forţele terestre", a declarat armata. 

Agenţia oficială palestiniană de ştiri Wafa a relatat că 15 locuitori din Gaza au fost ucişi în această dimineaţă în două atacuri aeriene israeliene asupra a două reşedinţe din Deir al-Balah, principalul oraş din centrul enclavei, în timp ce alţi doi au fost ucişi într-un bombardament asupra unei case din Jabalia, în nordul Fâşiei, unde se adăposteau peste 70 de persoane.

Peste 30.200 de locuitori din Gaza au fost ucişi - 80% civili, inclusiv 13.200 de copii - şi 71.000 de răniţi în cele aproape cinci luni de război în Fâşia Gaza, cu aproximativ 7.000 de cadavre prinse sub dărâmături, potrivit Ministerului Sănătăţii din enclava controlată de Hamas.

Israelul, care a înregistrat 242 de victime în rândurile sale în timpul ofensivei din interiorul Fâşiei, susţine că a ucis peste 12.000 de luptători ai miliţiilor palestiniene, dar Hamas estimează că cifra este la jumătate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.