Un atac israelian asupra unor poziţii militare din sud-vestul Siriei a ucis, miercuri, opt soldaţi şi a rănit alţi şapte, a anunţat agenţia de presă de stat siriană (SANA), preluată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Citând o sursă militară, SANA a precizat că "agresiunea aeriană" a Israelului a vizat mai multe poziţii militare din apropierea oraşului Deraa, din sud-vestul ţării. Atacul a provocat, de asemenea, pagube materiale, a raportat aceasta.

Atacul a avut loc miercuri, în jurul orei locale 01:45 (şi a României), a precizat SANA.

Armata israeliană confirmase anterior că avioanele sale au lovit miercuri dimineaţa devreme infrastructura armatei siriene şi lansatoare de mortiere, în ceea ce a descris drept un răspuns la lansări de rachete din Siria către Israel.

Loviturile au vizat zona rurală din Daraa în cursul nopţii şi au venit din direcţia Înălţimilor Golan ocupate de Israel în Siria, a relatat agenţia de ştiri de stat SANA, citând oficiali militari.

De când războiul dintre Israel şi Hamas a început la 7 octombrie, crescând tensiunile în regiune, Israelul a efectuat mai multe lovituri în Siria, inclusiv două asupra aeroportului din Damasc şi trei asupra aeroportului din Alep, pe care le-a scos temporar din funcţiune. Israelul a vizat aeroporturi şi porturi maritime din părţile din Siria aflate sub controlul guvernului într-o încercare aparentă de a împiedica transporturile de arme din Iran către grupurile militante susţinute de Teheran, inclusiv Hezbollah din Liban, menţionează Associated Press.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.