Iranul a anunţat că a ucis 40 de „lideri importanţi” ai ISIS într-un atac cu rachete lansat luni şi că informaţiile pentru operaţiune au fost furnizate de forţele sale de elită Quds, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iranul a lansat şase rachete către ţinte din regiunile Abu Kamal şi Hajin în estul Siriei, ca răspuns la un atac asupra unei parade militare din Iran de pe 22 septembrie, în care au fost ucise 25 de persoane, 12 dintre acestea fiind membri ai Gărzilor Revoluţionare.

Forţele Quds se ocupă de operaţiunile externe ale Gărzilor Revoluţionare.

„Având în vedere informaţiile pe care le-am primit, în jur de 40 de lideri importanţi ai Daesh au fost ucişi în acest atac”, a declarat Amirali Hajizadeh, şeful diviziei aerospaţiale a Gărzilor Revoluţionare.

Daesh este denumirea arabă a ISIS.

ISIS şi Rezistenţa Naţională Ahwaz, o mişcare separatistă de etnie arabă din Iran, au revendicat atacul de pe 22 de septembrie, dar niciuna dintre grupări nu a prezentat dovezi în acest sens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.