Forţele iraniene desfăşurate în Siria au început să se retragă, susţine fostul ministru israelian al Apărării Naftali Bennett, fără să prezinte probe în acest sens, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Naftali Bennett l-a îndemnat tot luni pe succesorul său, Benny Gantz, să menţină presiuni asupra Iranului.

Armata israeliană, care supraveghează îndeaproape situaţia din Siria, a efectuat sute de atacuri aeriene în această ţară devastată de război, invocând împiedicarea unor transporturi de armament destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah, implicată militar alături de forţele loiale lui Bashar al-Assad, la fel ca Iranul şi Rusia.

”Iranul îşi reduce în mod considerabil trupele şi forţele în Siria şi evacuează un anumit număr de baze”, a declarat Naftali Bennett în cadrul cereminiei de predare a puterii la Ministerul israelian al Apărării.

”În pofida faptului că Iranul a început procesul retragerii din Siria, noi trebuie să terminăm această treabă. Ne stă la îndemână”, a apreciat el.

Iranul, a cărei economie este dur afectată de sancţiuni impuse de Statele Unite în dosarul nuclear şi de pandemia covid-19, subliniază că a intervenit militar în Siria la cererea lui Bashar al-Assad şi promite să rămână implicat atât timp cât este considerat necesar.

Naftali Bennett a fost ministru al Apărării timp de aproximativ şase luni.

Succesorul lui Bennett, Benny Gantz, din cadrul Partidului Albastru şi Alb (centru), un fost şef al Statului Major israelian, a format împreună cu fostul său rival în alegerile legislative, Benjamin Netanyahu, un guvern de uniune naţională care a intrat în funcţie duminică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.