Iranul este pregătit să atace Statele Unite şi Israelul, dacă îi vor da vreun motiv să o facă, a afirmat joi şeful Gărzilor Revoluţionare, generalul maior Hossein Salami, la televiziunea de stat, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă veţi face cea mai mică eroare, vă vom lovi, şi pe unul şi pe celălalt”, a afirmat Salami într-un discurs susţinut la o ceremonia care a marcat a 40-a zi de la moartea comandantului Qassem Soleimani.

Soleimani, care a condus Forţele Qudsm o ramură a Gărzilor responsabilă cu operaţiunile din afara Iranului, a fost ucis, alături de comandantul de miliţie irakiană Abu Mahdi al-Muhandis, de o dronă americană, într-un atac pe aeroportul din Bagdad, care a avut loc pe 3 ianuarie.

Uciderea lui Soleimani va conduce la eliberarea Ierusalimului, a declarat anterior purtătorul de cuvânt aL Gărzilor Revoluţionare, citat de agenţia Tasnim.

Aasasinarea laşă şi fricoasă a comandantului Soleimani şi a lui Abu Mahdi al-Muhandis de către americani va conduce la eliberarea Ierusalimului, cu voia Domnului”, a spus Ramezan Sharif.

Liderul suprem iranian Ayatollahul Ali Khamenei a afirmat săptămâna trecută că Iranul va susţine grupările armate palestiniene cât de mult va putea şi a cerut palestinienilor să se opună planului de pace american pentru Israel şi Palestina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.