Iranul a condamnat atacul american cu rachete de croazieră asupra bazei aeriene siriene Shayrat, denunţând o ”acţiune unilaterală periculoasă, distructivă şi care încalcă principiile drepturlui internaţional”, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al diplomaţiei iraniene, Bahram Ghasemi, a făcut aceste declaraţii vineri pentru agenţia semioficială Isna.

Iranul şiit este unul dintre cei importanţi susţinători regionali ai preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Membri ai Gardienilor Revoluţiei, corpul armat de elită al regimului republicii islamice, este adânc implicat în războiul civil sirian.

Aliaţii sunniţi ai Statelor Unite de la Golf consideră Siria terenul unui război indirect între ei şi Republica islamică.

Ghasemi a prezentat Iranul drept ”cea mai mare victimă a armamentului chimic din istoria recentă”, referindu-se la faptul că Irakul a utilizat armament chimic în războiul cu Iranul din anii '80.

El a adăugat că teheranul condamnă tirul de rachete ”indiferent de autorii şi victimele” presupusului atac cu armament chimic de marţi de la Khan Sheikhoun, în nord-vestul Siriei, soldat cu cel puţin 86 de morţi.

El a avertizat, de asemenea, că acest atac american va ”consolida teroriştii” şi va spori ”complexitatea situaţiei din Siria şi din regiune”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.