Ambasadorul Iranului la ONU, Amir Saeid Iravani, acuză Israelul de un atac cu drone, sâmbătă, vizând o instalaţie iraniană, în provincia Ispahan (centru), scrie joi presa iraniană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Anchetele preliminare arată că regimul sionist (Israelul) este vinovat de atacul terorist împotriva instalaţiei de producţie a Ministerului Apărării”, acuză Amir Saeid Iravani, într-o scrisoare adresată secretarului general al ONU Antonio Guterres, potrivit agenţiei iraniene de presă Isna.

Saeid Iravani nu oferă detalii cu privire la această anchetă, însă evocă declaraţii recente ale unor oficiali israelieni, care au ameninţat cu atacarea unor infraestructuri iraniene.

El îndeamnă Consiliul de Securitate al ONU ”să condamne declaraţiile belicoase ale autorităţilor sioniste şi să ceară ca regimul să se conformeze dreptului internaţional şi să pună capăt programelor periculoase şi activităţilor distrugătoare în regiune”.

Trei drone cvadricoptere au vizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o instalaţie de producţie, la Ispahan, fără să facă victime, dar provocând ”pagube minore”, potrivit Ministerului iranian al Apărării.

Cele două ţări poartă de ani de zile un război ascuns.

Israelul acuză Iranul, care dezminte, de faptul că vrea să se doteze cu bomba atomică şi susţine că încearcă, prin toate mijloacele, să-l împiedice.

Israelul vrea totdată să contracareze influenţa Iranului în Orientul Mijlociu.

Teheranul acuză Israelul de faptul că se află la originea unei serii de sabotaje şi asasinate vizând programul nuclear iranian.

”Iranul îşi rezervă dreptul de a-şi apăra securitatea naţională şi de a răspunde hotărât oricărei ameninţaări sau act condamnabil al regimului sionist”, avertizează diplomaţia iraniană.

Miercuri, agenţia iraniană de presă Nour - considerată apropiată Consiliului Securităţii Naţionale a Republicii islamice - a acuzat grupări kurde de opoziţie, din Irak, de o presupusă implicare în atac, ordonat, potrivit agenţiei, de către un ”serviciu de securiatte străin”.

”Părţi din dronele care au atacat instalaţia de producţie a Ministerului Apărării, la Ispahan, dar şi material exploziv au dost transferate în Iran cu participarea unor grupuări kurde antirevoluţionare din Kurdistanul irakian”, potrivit agenţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.