Iranul a acuzat Bahrainul că de acum este "complice la crimele" Israelului, a doua zi după anunţul unui acord de normalizare a relaţiilor dintre cele două ţări, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Conducătorii din Bahrain vor fi de acum complici la crimele regimului sionist, care reprezintă o ameninţare constantă pentru securitatea din regiune şi lumea musulmană", se arată într-un comunicat al Ministerului iranian al Afacerilor Externe.

Teheranul a mai acuzat Israelul de "decenii de violenţă, masacre, război, teroare şi baie de sânge în Palestina şi în regiune".

Bahrainul a încheiat vineri un acord pentru normalizarea relaţiilor cuIsraelul, după modelul Emiratelor Arabe Unite, o mişcare menită să reducă tensiunile din Orientul Mijlociu.

Preşedintele american Donald Trump a făcut anunţul pe Twitter, după ce a discutat la telefon cu regele Bahrainului, Hamad bin Isa Al Khalifa, şi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, a anunţat Casa Albă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.