Iranul a informat agenţia nucleară a Naţiunilor Unite că intenţionează să îmbogăţească uraniu la o puritate de 20%, nivel atins înainte de acordul nuclear internaţional din 2015, la baza de producţie Fordow, care este îngropată într-un munte, a anunţat, vineri, agenţia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest anunţ este cel mai recent dintr-o serie de anunţuri adresate de Iran Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, referitoare la intenţiile sale de a încălca acordul nuclear, ca reacţie la retragerea Washingtonului din acord şi la reimpunerea sancţiunilor americane împotriva Teheranului.

Măsura este una dintre multele menţionate într-o lege adoptată luna trecută de Parlamentul iranian, ca reacţie la uciderea celui mai reputat cercetător în domeniul nuclear al Iranului, atribuită de către Teheran Israelului.

Prin astfel de măsuri, Iranul complică eforturile preşedintelui ales american Joe Biden de a readuce Statele Unite în acest acord.

”Iranul a informat agenţia că, pentru a respecta o lege adoptată recent de Parlament, intenţionează să producă uraniu cu o puritate de 20% la Centrala de Îmbogăţire a Carburantului Fordow”, a anunţat agenţia într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.