Un agent al serviciului de informaţii israelian Mossad a fost executat sâmbătă în provincia Sistan-Balucistan din sud-estul Iranului, a anunţat agenţia oficială de presă IRNA, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Această persoană a comunicat cu serviciile străine, în special cu Mossadul, colectând informaţii clasificate şi, cu participarea unor asociaţi, a furnizat documente serviciilor străine, inclusiv Mossadului", a precizat agenţia.

Aceasta nu a menţionat numele persoanei în cauză.

IRNA afirmă că acuzatul a predat informaţii clasificate unui "ofiţer Mossad" cu scopul de a face "propagandă pentru grupuri şi organizaţii care se opun Republicii Islamice", dar nu a precizat unde ar fi avut loc presupusa predare de documente. De asemenea, nu este clar când a fost arestată persoana în cauză, dar IRNA scrie că apelul la sentinţă a fost respins.

Execuţia, care a avut loc într-o închisoare din Zahedan, în Sistan-Balucistan, intervine la o zi după ce militanţii Baluch au atacat o secţie de poliţie din provincie, ucigând 11 membri ai personalului de securitate şi rănind alte câteva persoane.

Provincia săracă Sistan-Balucistan, care se învecinează cu Afganistanul şi Pakistanul, este de mult timp scena unor confruntări frecvente între forţele de securitate şi militanţii sunniţi. Populaţia provinciei este predominant musulmană sunnită, în timp ce majoritatea iranienilor sunt şiiţi.

CITEȘTE ȘI Cel puţin 11 poliţişti iranieni ucişi într-un atac jihadist în Sistan-Balucistan, în sud-estul Iranului. Gruparea jihadistă balochă Jaish al-Adl revendică atacul

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.