Ministrul iranian de Externe Hossein Amir-Abdollahian a transmis mai multe ”mesaje” Statelor Unite prin care le dă asigurări că Teheranul nu urmăreşte ”o expansiune a tensiunilor” în Orinetul Mijlociu cu Israelul, anunţă joi Ministerul iranian de Externe, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ceea ce poate spori tensiunile în regiune este comportamentul regimului sionist”, a declarat la New York, în noaptea de miercuri spre joi, ministrul iranian de Externe Hossein Amir-Abdollahian, care urmează să ia parte la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU.

Israelul a anunţat miercuri că îşi rezervă ”dreptul de a se proteja” împotriva Iranului, în urma atacului din noaptea de sâmbătă spre duminică al Teheranului pe teritoriul israelian cu site de drone şi rachete.

DISCUŢII CU SUA ”ÎNAINTE ŞI DUPĂ” OPREAŢIUNE

Hossein Amir-Abdollahian a insistat asupra faptului că ”mesaje au fost transmise înainte şi după operaţiune” Statelor Unite, prin intermediul Ambasadei Elveţiei la Teheran, care reprezintă interesele americane în Iran, în lipsa relaţiilor diplomatice între cele două ţări.

Aceste discuţii vizau ”să stabilească o înţelegere corectă a acţiunii Iranului”, a subliniat el.

”Noi le-amm spus clar americanilor că decizia (...) de a răspunde regimului” israelian, în urma atacului atribuit Israelului şi distrugerii Consulatului Iranului la Damasc, la 1 aprilie, era ”definitiv”, a subliniat ministrul iranian.

”Am încercat să spunem clar Statelor Unite, în aceste mesaje, că nu ne aflăm în căutarea unei expansiuni a tensiunilor în regiune”, a adăugat el.

La new York, Hossein Amir-Abdollahian urma să se întâlnească cu seceretarul general al ONU Antonio Guterres şi cu alţi miniştri de Externe, în marja unei reuniuni a Consiliului de dsecuritate al ONU, care urmează să dezbată o cerere a Palestinei de a deveni un stat membru cu drepturi depline al ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.